Dinamo castiga cu Phoenix dar pierde cu ISU

By 19/01/2016 News No Comments

12473856_10208193742862051_6822487189934410625_o

Cu ceva noroc am reusit sa intru la meciul de campionat dintre Dinamo si Phoenix Galati, gazduit ieri de sala Dinamo. In continuare Dinamo trebuie sa joace fara public pentru ca nu are avizul de la ISU. Elisabeta Lipa a oferit recent lamuriri in legatura cu lipsa avizului:

“Sala Dinamo este fără aviz pentru că a fost proiectată la 800 de locuri, apoi la 1300 și când s-a cerut cerut certificatul de la 1.300 de locuri la extindere pana la 2.600 de locuri, nu s-a cerut avizul ISU. Sala s-a construit, de 3 ani functionăm în ea, dar după drama de la Colectiv au luat la verificat toate aceste obiective. Eu știam de acest lucru, am discutat cu proiectantul și constructorul sălii și i-am spus că avizele sunt strict în sarcina lui. Aproape trei ani a zis că o să facă, dar nu are timp și acum a venit momentul în care trebuie să-și ia diferența de bani, pentru că a avut opriri drept garanție. Nu poate intra în posesia acestor bani pentru că nu are scenariul pentru securitate de incendiu. Dar va veni și acest aviz. Proiectantul a înțeles asta și în scurt timp vom avea și acest aviz”.

Nu stiu cat de scurt va fi acest timp, tot ce am auzit la fata locului a fost un vag la primavara. Dinamo nu a mai jucat cu public acasa din 22 noiembrie. Cert este ca fanii lui Dinamo au de suferit si ca echipa pierde fani datorita acestei situatii. Aseara am vazut cum doi tineri au plecat dezamagiti de la sala pentru ca nu au putut intra la meci si au spus ca cel mai probabil nu vor mai reveni. Dinamo abia ce revenise in primul esalon baschetbalistic si incepuse incet incet sa reconstruiasca o comunitate de fain in jurul echipei, acum vor trebui sa o ia de la capat.

Un aspect interesant este ca nici jurnalistii nu au voie sa intre, cu exceptia celor de la Digi care transmit meciul la televizor. Impreuna cu un alt jurnalist acreditat de club a trebuit sa ne trecem pe o lista speciala de cel mult zece persoane din partea clubului pentru a intra in sala. Nu ma pricep la legi dar ceva sigur nu este in regula, mai ales cand se fac discriminari.

Dar sa lasam politica si sa ne vedem de meci. A fost primul meci de baschet fara public la care am asistat, l-as compara cu o mancare fara sare si piper. Mananci ca iti este foame da nu simti mare lucru. Am remarcat totusi si lucrui interesante de care nu ai parte in mod normal. Cel mai interesant mi s-a parut sa ii aud pe antrenori si pe jucatori vorbind, sa aud zgomotele produse de contactul fizic si injuraturile scapate la nervi.

O alta premiera pentru mine a fost sa vad o echipa conducand cu 20-0 dupa 7 minute de joc. Dinamo a inceput foarte bine meciul si i-au incremenit efectiv pe galateni. Pana si Florin Nini nu intelegea ce se intampla cu echipa lui: “Guys this is not basketball” (Asta nu este baschet) le spunea jucatorilor la un time-out. Singura explicatie ar putea fi drumul de 12 ore pe care echipa a trebuit sa il faca pentru a ajunge la Bucuresti. Iarna nu-i ca vara in tara noastra dupa cum bine stim.

Phoenix venea dupa o victorie mare in fata Stelei si ma astpetam la un meci disputat. Nu a fost insa asa. Dinamo a controlat partida si nu le-a dat voie adersarilor sa taie mult din deficitul de 20p. Singurul moment scurt de revenire al galatenilor a fost in sfertul trei cand Nini a jucat “small”, in viteza si echipa a recuperat cateva puncte pana cand Todorov a facut mutarile necesare pentru a contracara.

Pur si simplu nu a fost o seara buna pentru Phoenix care a avut un procentaj de numai 39% din actiune. Este de remaract modul in care s-au aparat dinamovistii.  Am remarcat cum Todorov l-a apostrofat pe Corpodean la o greseala in aparare in conditiile in care meciul era deja 90% castigat. Dinamo a avut procentaje bune, 48% de la 3 puncte nu prinzi in fiecare zi, dar diferenta a fost data de aparare. Chapeau bas Todorov! Scorul final a fost 92-68.

In etapa urmatoare Phoenix joaca duminica acasa cu Gaz Metan Medias, in timp ce Dinamo joaca  in deplasare la Craiova.

Photo: Digi Sport

 

 

Leave a Reply